Haber

Fatih Erbakan: İhmal iddiaları araştırılmalı

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Erzincan’ın İliç ilçesindeki maden sahasında meydana gelen heyela ilişkin, “İhmal iddiaları iyice araştırılmalı, varsa sorumlular ortaya çıkarılmalıdır.”

TBMM Genel Kurulu’nda gündem dışında konuşan Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Erzincan İliç’te yaşanan kazaya ilişkin üzüntü ve geçmiş olsun dileklerini ileterek, ihmal iddialarının soruşturulması gerektiğini söyledi. en dolu. Erbakan, temsil hakkını kazandıkları günden bu yana milyonlarca vatandaşın yaşadığı mağduriyetin giderilmesi için Meclis’e yasa teklifleri sunduklarını ancak önerilerinin komisyonlarda saklandığını ve Genel Kurul’a sevk edilmediğini söyledi.

“Gerekli adımları atın”

Erbakan, “Meclis’te çoğunluğu elinde bulunduran iktidar kanadından bu yasa tekliflerini değerlendirerek Genel Kurul’a getirmesini, gerekli adımları atmasını ve mağduriyetlerin giderilmesine yardımcı olmasını arzu, talep ve bekliyorum.”

Her zaman ‘Önce Millet’ anlayışıyla hareket ettiklerini ve milletin acısını canı gönülden dert edindiklerini kaydeden Erbakan, bugüne kadar Meclis’e sundukları kanun tekliflerini şöyle sıraladı:

1) Yükseköğretim kurumlarının genel yönetim hizmetleri, teknik hizmetler, sağlık hizmetleri ve yardımcı hizmetler sınıflarında çalışan işçilerin atama ve nakil işlemlerinin Yükseköğretim Kurulunca çıkarılacak yönetmelikle düzenlenmesine ilişkin kanun teklifimiz.

2) Mevcut yardımcı hizmetler sınıfında yer alan kamu görevlilerinin genel yönetim hizmetleri sınıfında çalıştırılmasına ve yardımcı hizmetler sınıfının kaldırılmasına ilişkin yasa tasarımız.

3) Özel eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenlerin çalışma kurallarının iyileştirilmesine yönelik tasarımız

4) Tasarımızda, Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı Kur’an kurslarında okutman olarak ek ders ücreti karşılığında veya fahri olarak görev yapan kişilerin, SGK primleri esas alınarak alanlarına uygun bir ekibe atanmaları öngörülüyor. günler.

5) Kanun teklifimizde kamu kurum ve kuruluşları, il özel idareleri, belediyeler ve bağlı kuruluşlarda çalışan taşeron işçilerin kadrolu veya geçici olmasına bakılmaksızın bir defaya mahsus olmak üzere personel kadrolarına dahil edilmesi öngörülmektedir.

6) Tasarımız, memur olarak atanabilmek için yazılı sınav dışında herhangi bir sözlü sınav kuralının olmaması, yani kamu alımlarında mülakatın kaldırılmasını önermektedir.

7) Tasarımızda, en az 1 yıl vekâleten imam-hatip veya müezzin olarak görev yapanların, görevde olup olmadıklarına bakılmaksızın imam-hatip ve müezzin unvanlarıyla memur kadrolarına atanmaları öngörülüyor. Belirtilen koşulları sağlıyorlarsa.

8) Tasarımız, boşanma nedeniyle yoksulluğa düşecek tarafa ödenecek nafaka süresinin her halükarda altmış ay ile sona ermesini, bu sürenin sonunda alacaklı tarafın mağduriyetinin devam etmesi halinde, bu mağduriyet Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca oluşturulacak fondan karşılanacak.

9) Kamu kurum ve kuruluşlarında mühendislik ve mimarlık hizmetlerinin yürütülmesinden sorumlu olan mühendisler, mimarlar, şehir plancıları, bölge plancıları, peyzaj plancıları, teknik hizmetler sınıfı mensupları.

Mimar ve iç mimar meslek kümelerinin mesleki düzeyde oluşturulması, bu adımlardaki ilerlemelerinin düzenlenmesi ve maaşlarındaki adaletsizliklerin giderilmesine ilişkin kanun teklifimiz,

10) Kanun teklifimizde aday çırak, çırak ve öğrenci olarak çalışan kişilerin sigorta primlerinin kendi adlarına yatırılıp yatırılmadığına ve kısa vadeli sigorta branşlarında geçirdikleri sürelere bakılmaksızın 5510 sayılı Kanun kapsamına alınması gerektiği belirtiliyor. uzun vadeli sigorta branşlarında borçlanarak geçirilen süreler arasında sayılacaktır.

11) Tasarı önerimiz, 9/9/1999 ile 23/5/2002 tarihleri ​​arasında 506, 1479, 2925 ve 5434 sayılı Kanunlara tabi olarak ilk kez sigortalı olan ve belirli şartları taşıyan kişilerin eski haklardan yararlanabilmesini düzenlemektedir. -Yaş şartı aranmaksızın yaş veya emeklilik aylığı.

12) Baş ekipte bulunanların 3600 ek gösterge düzenlemesinden yararlanabilmesine yönelik kanun önerimiz. – ANKARA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu