Haber

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay: İzmir’i Asla Alamayacaklar

CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, “İzmir halkı sevimli görünmek için kılık değiştirmeye çalışanları çok kolay tanır. Gerçekçi olmayan söylemlerle halkımızın bir parça balını çalmaya çalışanlara her zaman gerekli cevabı vermiştir. esasında kâr ve yağma olan projeler.” Yine verecek. Artık İzmir’i asla alamayacaklarını anlamaları gerekiyor” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bugün İzmir Belediye Başkanı Adayları Tanıtım Töreni’ne katılarak CHP’nin seçim filmini gösterdi. Programda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay şunları söyledi:

“İZMİR, CUMHURİYET TARİHİ BOYUNCA CUMHURİYETÇİ VE SOSYAL DEMOKRATİK BELEDİYE LİDERLERİYLE GELİŞMİŞ VE GELİŞMİŞTİR”

“İzmir, geçmişin şanlı medeniyetlerinden mirasımızdır. Bize bırakılan en pahalı miras, çağdaş cumhuriyet şehri olma kimliğidir. Bilindiği gibi İzmir’imiz, ülkemizin direnişin, kurtuluşun ve kuruluşun simge şehri olmuştur. Kurtuluş Savaşı sırasında işgale karşı mücadele.9 Eylül 1922’den bu yana özgürlüğün adı olan İzmir.Savaşla harap olan ve ekonomik olarak çöken Anadolu’nun, İzmir’de toplandığı İktisat Kongresi’nin, Siyasi bağımsızlığını ekonomik bağımsızlıkla tamamlama ideolojisiyle yola çıkan İzmir’e yüklenen bir başka rolün göstergesidir.İzmir, cumhuriyet tarihi boyunca Cumhuriyetçi ve sosyal demokrat belediye başkanlarının yanında olmuştur.İzmir’i dönüştüren Dr.Behçet Uz yanmış ve harap bir durumdan modern bir şehre dönüşen, şehri planlayan, aynı zamanda İzmir Fuarı’nın da kurucusu olan, Cumhuriyet döneminin aydınlanma askerlerinden biridir. Mustafa Kemal Atatürk’ün takipçisiydi.

İhsan Alyanak dürüst olduğu kadar cesurdu da. Bireye değil topluma hizmeti ön planda tuttu. Rahmetli Bülent Ecevit kendisine ‘Halkçı Alyanak’ lakabını boşuna takmadı. Yüksel Çakmur Önderimiz bu şehrin geleceğine sahip çıktı. Şehrin her yerine halk için ucuz pazarlar yaydı. Merhum Ahmet Piriştina, Büyük Kanal Projesi, Kordonboyu, İzmir Metrosu gibi büyük projelerin yanı sıra Eşrefpaşa Hastanesi’ni dar gelirli halkın hizmetine açtı. Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu 15 yıldır örnek bir belediyecilik örneği sergiliyor. İzmir modelini anlattı. Süt kuzusu, tarımsal kalkınma kooperatifleri gibi şehre ve İzmir halkına dokunan örnek projeleri hayata geçirdi.

Başkanımız Tunç Soyer görev süresi boyunca sadece İzmir’e hizmet etmedi. 11 ilde yıkıma neden olan 6 Şubat Maraş depreminden etkilenen şehirlere giderek İzmir’in dayanışmasına öncülük etti ve İzmir’in her zaman orada olmasını sağladı. Hepsine minnettarım ve minnettarım. Biz onların yaptıklarını inşa ederken onların mirasını başımızın üzerinde taşıyacağımıza, bu anlayışı sürdüreceğimize, bu şehrin değerlerine sahip çıkacağımıza söz veriyorum. Bu aynı zamanda tarihe borcumuzdur. İzmir’in tarihi kimliğini her zaman koruduk ve kolladık. Bu dönemde yeni roller ekleyerek yolculuğumuza devam edeceğiz. Aslında İzmir’in mevcut potansiyelini ve gücünü ortaya çıkaracağız. Sağlam sosyokültürel dokusuyla, çok pahalı akademisyenleriyle, güçlü iş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarıyla bu şehri mutluluk ekonomisinin başkenti yapacağız.

“DOSTLARIMLA BİRLİKTE ŞEHRİMİZİN AYDINLIK GELECEĞİ YAZMAYA HAZIRIZ”

Değerli yol arkadaşlarım, 2010 yılında CHP’li oldum. Son yıllarda partimizde birçok görev üstlendim. Tıp doktoru ve uzman cerrah iken neden siyasete girdiğim hep sorulmuştur. Cevabım hep aynı oldu; Ülkemiz bu kadar sıkıntılı bir dönemden geçerken ben sadece kendimi düşünemezdim. Elimden gelenin en iyisini yapmalıydım ve üzerime düşen bir görev varsa onu yerine getirmem gerekiyordu. Parti üyeliğim boyunca yaşadığım deneyimler bana siyasete girdiğim için mutlu olduğumu söylememi sağladı. Herkese ulaşan yerel yönetim politikalarının ne kadar uzlaşmacı ve birleştirici olduğunu yaşayarak öğrendim.

Bugün Atatürk’ün bize emaneti Cumhuriyet Halk Partimizin İzmir Büyükşehir Belediyesi lider adayı olarak karşınızdayım. Hayatım boyunca bağlı olduğum, sokaklarında büyüdüğüm, yönetmeyi arzuladığım bu mükemmel şehir için çalışmaktan gurur duyuyorum. Bu şehrin geleceğe yolculuğunun bir parçası olacağımı düşünmek bile çok heyecan verici ve büyük bir onur. Beni bu şerefli temsile layık gören başta değerli Genel Başkanım Özgür Özel olmak üzere, tüm Merkez Yönetim Kurulu ve Parti Meclisi üyelerine, tüm partili yoldaşlarıma canı gönülden teşekkür ediyorum. Bugün burada 30 yetenekli, pırıl pırıl arkadaşımızla birlikte, heyecan ve coşku dolu, İzmir’e hizmet etmek üzere bir yolculuğa çıkıyoruz. Bu yolda onlarla birlikte olmaktan büyük gurur ve mutluluk duyuyorum. Burada gördüğünüz tablo İzmir’in geleceğidir sevgili yoldaşlar. Arkadaşlarım ve ben şehrimizin aydınlık geleceğini birlikte yazmaya hazırız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fikirleri doğrultusunda İzmir’i hak ettiği yere hep birlikte getireceğiz. Bayrağı bizlere teslim edecek olan görev başındaki tüm belediye başkanlarımıza, zor şartlarda başarılı hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Şimdi hepinizden onlara güçlü bir alkış vermenizi rica ediyorum. Herkesin şunu bilmesini istiyorum: Cumhuriyet Halk Partisi, köklerine ve kurucu unsurlarına olan bağlılığından taviz vermez. Ancak gerektiğinde halkının beklentilerini karşılayabilmek için kendini yenilemeyi ve değiştirmeyi bilir. Partimiz İzmir ve Türkiye için değişir ama hiçbirimiz İzmir’i hiçbir şeye değişmeyiz.

“ARTIK İZMİR’İ ASLA ALMAYACAKLARINI ANLAMALARI GEREKİYOR”

Bugün İzmir’in çıkarlarını, İzmir’in önceliklerini, vatandaşlarımızın haklarını ve adaletini korumak için çabalama zamanıdır. Gerek seçim döneminde gerekse seçim sonrasında teşkilatımızla her zaman birlikte çalışacağız ve birlikte başaracağız. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını geride bırakan ülkemize 30 ilçe belediyesini umut ışığı olarak armağan edeceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi, İzmir’de çağdaş, özgür, saygılı ve sevgi dolu bir yaşam tarzının, demokrasinin, eşitliğin ve adaletin teminatıdır. İzmir nefret söyleminden ve parmak sallayan siyasetten her zaman uzak durmuştur. Şunu kimsenin unutmaması lazım; İzmir halkının saf oyları, İzmir’i küçümseyen, ayrımcı, bölücü, kızdıran siyasi dile gitmeyecektir. Şirin görünmek için kılık değiştirmeye çalışanları İzmirliler kolaylıkla tanır. Gerçekçi olmayan, esasında kâr ve yağmacı projelerle halkımızın bir parça balını çalmaya çalışanlara gereken cevabı her zaman vermiştir ve verecektir. Artık İzmir’i asla alamayacaklarını anlamalılar.

“GELİN, BU HİKAYEYİ BİRLİKTE YAZALIM”

Göreve geldiğimizde sevgiyi, güveni ve aklı hakim kılacağız. Hesap verebilir ve şeffaf olacağız. Kimseyi ayırmadan, ‘önce insan’ demeden şehrin her mahallesinde hizmet üreteceğiz. Bitmeyen bir hizmet aşkıyla tüm hemşehrilerimizin her sorununa ve ihtiyacına cevap vereceğiz. Birlik, beraberlik, dostluk ve kardeşlik tohumlarını daha bereketli bir şekilde sulayacağız. İzmir’i durdurmaya, sömürmeye çalışanlara karşı mutluluğun, özgürlüğün ve kardeşliğin başkenti olacağız. Bu partinin her kademesinde emek, emek veren değerli yoldaşlarım! Akla ve bilime dayalı, yenilikçi yöntemler kullanarak, liyakat esaslı atamalarla, tüm sosyal demokrat değerleri benimseyerek, aynı zamanda çevreye duyarlı, kalkınmacı belediyecilik yaklaşımlarımızı hayata geçirerek İzmir’de yeni bir hikaye yazmak istiyoruz. Size şu çağrıyı yapmak istiyorum; Gelin bu hikayeyi birlikte yazalım. Omuz omuza, kol kola, yürek kalbe bir beş yıl daha yaşayalım. Daha güçlü, daha huzurlu, daha üretken, daha dirençli, daha özgür, daha keyifli bir İzmir’i hep birlikte inşa edelim.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu