Haber

Ahmet Türk, Cumhurbaşkanlığı için CHP liderini işaret etti: Kılıçdaroğlu uygun aday

Türkiye gerçekten seçimlere yaklaşırken, Cumhurbaşkanlığı adayları da yavaş yavaş belli olmaya başlıyor. Altı Sofra’nın adayını kamuoyu merak ediyor. Ahmet Türk, masanın olası adayı hakkında değerli açıklamalarda bulundu.

“KILICDAROĞLU DENEYİMLİ POLİTİKACI”

Newspaper Wall’a konuşan Türk, “Altı Masa’nın aday kararıyla ilgili tek kelime edemiyorum. Seçmenimiz yine Kılıçdaroğlu’ndan yana olacak. Kılıçdaroğlu tecrübeli bir siyasetçi ve her gün kürsüde halka vaatler veriyor. Aday çıkarsa, bu sözler havada kalır, “Kılıçdaroğlu’nun uygun bir aday olduğunu düşünüyorum” dedi.

“EN DENEYİMLİ İSİM”

Kılıçdaroğlu’nun en çok konuşulanların ortasında en tecrübelisi olduğuna işaret eden Türk, “Ama bizim de taleplerimiz var. Demokrasi, hak ve özgürlükler adına masanın neler yapacağını, projelerini anlatması lazım.”

“ADAYLARIN TUTUMLARI DA ÖNEMLİ”

Türkiye’den yapılan açıklamalarda da, “Altı Masa’nın cumhurbaşkanı adayı belirlendikten sonra sadece bu adayla görüşmek yetmez. Önemli olan masanın tutumu. Binlerce Kürt siyasetçi cezaevinde. Nasıl davranacaklar? Bu haksız tutuklamaların karşısında ne diyorlar, anadillerinde eğitime dair ne diyorlar?”Özgürlüklerle ilgili bir açıklama yok, gelecekle ilgili bir proje yok. Kürt meselesinde söz söylemek zorundalar” dedi.

hasanbeyli-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu