Ekonomi

Stifel Financial hisseleri 1. çeyrek sonuçlarının analist beklentilerini karşılamasıyla yükseldi

ST. LOUIS – Stifel Financial Corp. (NYSE: SF), analist beklentilerini aşan ilk çeyrek kazançlarıyla yıla güçlü bir başlangıç yaptığını duyurdu ve hisselerini piyasa öncesi işlemlerde %0,76 artırdı.

Şirket, analist tahmini olan 1,48 $’ın biraz üzerinde 1,49 $ düzeltilmiş hisse başına kazanç (EPS) bildirdi. Çeyrek geliri de 1,16 milyar dolar ile güçlü bir performans gösterdi ve 1,14 milyar dolarlık konsensüs tahminini aşarak geçen yılın aynı çeyreğinde bildirilen 1,1 milyar dolara kıyasla artış gösterdi.

Yönetim Kurulu Başkanı ve İcra Kurulu Başkanı Ronald J. Kruszewski, şirketin şimdiye kadarki en yüksek ikinci çeyrek net gelirini elde ettiğini vurgulayarak, bu başarıyı rekor Küresel Varlık Yönetimi gelirine ve Kurumsal Grupları için iyileşen piyasa koşullarına bağladı. Kruszewski, “2023’ün sonunda vurguladığımız ivme ilk çeyreğe taşındığından, bir yıl öncesinin aynı dönemine göre üst ve alt satırlarda büyüme görüyoruz” dedi.

Varlık yönetimi gelirleri bir önceki yılın ilk çeyreğine kıyasla %16’lık kayda değer bir artış gösterirken, sermaye artırımı gelirleri aynı dönemde %56’lık etkileyici bir artış gösterdi. Firma ayrıca müşteri varlıklarında da %15’lik bir artışla 467,7 milyar dolara ulaşarak rekor kırdığını bildirdi.

Stifel’in gider disiplinine odaklanması, işletmede devam eden yatırımlarla ilişkili maliyetlere rağmen GAAP dışı vergi öncesi marjın %19,8 olmasına katkıda bulundu. Şirketin kredi notu S&P Global Ratings tarafından BBB-‘den BBB’ye yükseltildi ve görünümü durağan olarak belirlendi.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

haberkorgan.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu