Haber

Kahvehane sahibinin öldürüldüğü davada müşteki eş: 4 çocuğumu yetim bıraktılar

KAYSERİ’de kahvehane işletmecisi Süleyman Cingöz’ün (51) ortağının kuzeni Ömer Alp Göker tarafından öldürülmesiyle ilgili davaya başlandı. Tutuklu sanık Ömer Alp Göker, kendisini savunmak için harekete geçtiğini ifade ederken, merhum Cingöz’ün eşi EC, “4 çocuğumu yetimhaneye verdiler. Eşimin suçu neydi, öldürdüler” dedi. . Benim çocuklarımın suçu neydi sen bir katildin Allah sana gün ışığı vermesin.”

Olay, geçen yıl 23 Mayıs günü akşam saatlerinde Kocasinan ilçesi Yıldızevler Mahallesi 326. Sokak’ta meydana geldi. İddiaya göre, Süleyman Cingöz ile kahvehanenin ortaklarından Ozan G. arasında tartışma çıktı. Tartışmanın ardından Ozan G., kuzeni Ömer Alp Göker’i kahveye davet etti. Taraflar arasındaki tartışma kısa sürede bıçaklı kavgaya dönüştü. Ömer Alp Göker, elindeki bıçakla Süleyman Cingöz’ü yaraladı. Süleyman Cingöz’ün oğlu M.Ö. ile yeğeni Hacı Osman C., ele geçirdikleri sopalarla Ozan G. ve Ömer Alp Göker’e vurdu. Olayın ardından Süleyman Cengiz bıçak darbesiyle hayatını kaybederken, diğer 3 kişi birbirinden şikayetçi oldu.

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonucunda tutuklanan sanık Ömer Alp Göker hakkında ‘kasten adam öldürme’ suçundan müebbet hapis istendi. Diğer tutuklu sanıklar Ozan G., Hacı Osman C. ve M.Ö. hakkında “silahla hafif yaralama” suçundan dava açıldı. DAVA BAŞLADI Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davanın ilk duruşmasında müştekinin annesi, kızları ve erkek kardeşleri ile müşteki sanıklar Süleyman Cingöz hayatını kaybetti. ve kız kardeşleri hazır bulundu. Merhum Süleyman Cingöz’ün şikayetçi oğlu M.Ö., “Babam kavga ettiğini söyledi ve beni aradı. Evimiz yakın olduğu için koşarak geldim. Olay yerine geldiğimde Ömer Alp el sallıyordu. elinde bıçak herkese kimse yaklaşamadı tahta sopa geldi sopayla vurmaya çalıştım koşmaya başladım kovalamaya başladım babam yerde yaralı yatıyordu beni yaraladı Sol kolumda da, “Şikayetçiyim. Ben müştekiyim.” Karımın suçu neydi de onu öldürdüler. Çocuklarımın suçu ne? Katilsin. Allah sana gün yüzü göstermesin.” dedim. Cingöz’ün annesi, kızları ve kardeşleri de Süleyman Cingöz’ün hatasız öldürüldüğünü söyleyerek sanıklara en ağır cezanın verilmesini istedi. TANIK: ÖLÜM YOKSA SABAH ÖLECEĞİM Duruşmada 11 tanık dinlendi. Tanıklardan OC, müştekilerden Ozan G. ile yaşanan telefon görüşmesini anlatarak, “Süleyman’ı hastaneye götürdük. Ozan G.’yi aradım. ‘Yakışır mı?’ Dedim. ‘Öldü mü? Ölmezse sabah öldürürüm’ dedi.” Mahkeme başkanının talimatıyla şikayetçi eş EC salondan çıkarıldı. ‘KENDİMİ SAVUNMAK İÇİN YAPTIM’ Gözaltına alınan müşteki Ömer Alp Göker, “Altı kişi bana saldırdı. Elimde sopa yoktu. Karşı taraftan kendimi savunmak için sopayı almış olabilirim. Kesinlikle alırdım. öldürmeyi amaçlıyordu.” Birdenbire olan bir şey oldu. Kendimi savunmak için yaptım” dedi.

Mahkeme heyeti, sanık Ömer Alp Göker’in tutukluluk halinin devamına karar vererek eksikliklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

baykan-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu