Haber

Hartum’daki Mısır Büyükelçiliği’nde İdari Ataşe Yardımcısı öldürüldü

Mısır, Hartum Büyükelçiliği’nde görevli bir diplomatın öldürüldüğünü duyurdu.

Mısır Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, öldürülen diplomatın İhartum Büyükelçiliği İdari Ataşe Yardımcısı olduğu bildirildi.

Açıklamada, İdari Ataşe Yardımcısı Muhammed el-Garravi’nin ülkedeki Mısırlıların tahliyesi için evinden büyükelçilik binasına giderken şehit olduğu belirtilerek, başsağlığı dilendi.

Sudan ordusundan dün erken saatlerde yapılan ilk açıklamada, Mısır Savunma Ataşesi Yardımcısı’nın Çabuk İkmal Güçleri’nin (HDK) açtığı ateş sonucu hayatını kaybettiği belirtilirken, yapılan düzeltmede, isyancı milislerin açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden Mısırlı’nın İdari Ataşe Yardımcısı olduğu kaydedildi.

Sudan’da ordu ile HDK arasında çatışma

15 Nisan sabahı Sudan’ın başkenti Hartum ve diğer kentlerde ordu ile paramiliter STK arasında silahlı çatışma çıktı.

Ordu ile HDK arasında “HDK’nın orduya tam katılımını” öngören askeri güvenlik reformuyla ilgili son aylarda yaşanan çekişme sıcak çatışmaya dönüşmüştü.

Sudan Dışişleri Bakanlığı, Egemenlik Kurulu Başkanı ve Ordu Komutanı Orgeneral Abdulfettah el-Burhan’ın orduyla çatışan HDK’yı lağvetme ve devlete karşı isyancı güç ilan etme kararı aldığını ve bu temelde hareket edeceklerini açıkladı. .

BM İnsani Uyum Ofisi, Sudan’daki çatışmalarda şimdiye kadar en az 427 kişinin öldüğünü ve 3 bin 700’den fazla kişinin yaralandığını duyurdu.

haber-ulas.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu