Haber

“Hedef 2053 Net Sıfır Emisyon Ar-Ge ve İnovasyon Atılımı” toplantısına ilişkin açıklama

Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurulu’nun politikaları yönlendirme ve uyumlaştırma misyonu doğrultusunda periyodik toplantılar yapılacağı bildirildi.

Kuruldan yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında “Hedef 2053 Net Sıfır Emisyonlu Ar-Ge ve İnovasyon Atılımı” toplantısının düzenlendiği hatırlatıldı.

Bakanlar, Politika Kurulları temsilcileri, kamu kurumları, özel sektör çatı kuruluşlarının katıldığı toplantıda Türkiye’nin “2053 Net Sıfır Emisyon” hedefi için bilim, teknoloji ve inovasyon alanında atılması gereken adımlar masaya yatırıldı. ve üniversiteler.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açılış konuşmasını yaptığı toplantıda, Türkiye’nin 2053 yılı net sıfır emisyon hedeflerine en hızlı şekilde ulaşmasını sağlayacak adımlar masaya yatırıldı.

Toplantıda Yönetim Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. Hasan Mandal, “Hedef 2053 Net Sıfır Emisyonlu Ar-Ge ve İnovasyon Atılımı” sunumunu yaptı.

İhtiyaç duyulan teknolojilerle ilgili birçok kamu kurumunda strateji, program, plan ve sistemlerin oluşturulduğuna dikkat çekilen toplantıda, bu faaliyetlerin haritalandırma çalışmaları incelendi ve Türkiye’de bu yönde yürütülen çalışmaların önemi vurgulandı. “Hedef 2053 Net Sıfır Karbon Hedefi ve Bilim Yüzyılı” vizyonu doğrultusunda ortada değerlendirilmelidir. .

Toplantıda, ilgili çığır açan teknolojilerin ve Ar-Ge insan kaynaklarının geliştirilmesinde koordinasyon, iş birliği ve iş birliği kurulması kararlaştırıldı ve böylece “Hedef 2053 Net Sıfır Emisyon Ar-Ge ve İnovasyon Atılımı” başlatıldı.

Periyodik toplantılar

Toplantıda alınan kararlara göre, “Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurulu”nun politikalara yön verme ve uyumlaştırma misyonu doğrultusunda periyodik toplantılar yapılacak. Bu toplantılarda “Yeşil ve Dijital İkili Dönüşüm, Ar-Ge ve İnsan Kaynakları” alanında görev, sorumluluk ve faaliyetleri olan tüm kamu kurumları bir araya getirilerek, özel sektör çatı kuruluşları ve üniversiteler ile birlikte atılacak adımlar, ekosistemin ana paydaşları olan konular ele alınacaktır.

İleri teknolojide milli atılımlar başlatılacak

Toplantıdan çıkan bir diğer değerli kararın ise Türkiye’nin ileri teknoloji konularında milli atılımlar başlatması olduğu bildirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eylül 2021’de Türkiye’nin yeşil kalkınma devrimi olarak tanımlanan “2053 Net Sıfır Emisyon hedefi”ni açıklayarak Türkiye’nin yeşil dönüşümü ve büyümesi yolunda değerli bir adım atmış oldu.

Cumhurbaşkanlığı Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Mandal ve üyeler Prof. Dr. Mehmet Çelik, Mehmet Ali Yalçındağ ve Dr. Osman Coşkun’dan oluşuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu