Ekonomi

Westenergie, Tesla kundaklamasının ardından elektrik şebekesinin daha iyi korunması çağrısında bulundu

Tesla’nın Gruenheide gigafabrikası yakınlarında kısa süre önce meydana gelen kundaklama saldırısı, bölgesel kamu hizmeti kuruluşu Westenergie’nin CEO’su Katherina Reiche’yi Alman politika yapıcıları ve elektrik şebekesi operatörlerini bu tür olaylara müdahaleyi iyileştirmek için işbirliği yapmaya çağırdı. Aşırı solcu Vulkangruppe tarafından üstlenilen saldırı, fabrikada bir hafta süren elektrik kesintisine neden oldu ve 5 Mart’tan itibaren yerel haneleri etkiledi.

Reiche, Westenergie’nin bir yan kuruluşu olan Westnetz’in 2021’de Almanya’nın batısında yaşanan sel felaketinin ardından binlerce haneye yeniden elektrik sağlama deneyiminden yola çıkarak kritik altyapının kırılganlığının altını çizdi. Güvenlik önlemlerinin yeniden değerlendirilmesi ve bu tür altyapıyı hedef alan kasıtlı insan eylemlerine karşı daha iyi koruma sağlamak için sağlam bir yasal çerçevenin oluşturulması gerektiğini vurguladı.

Westenergie CEO’su, elektrik şebekesinin her zaman %100 korunmasını garanti etmek mümkün olmasa da, mevcut şeffaflık kurallarının ek riskler yarattığına dikkat çekti. Bu kurallar, şebeke operatörlerinin altyapı verilerini açıklamalarını zorunlu kılıyor ve bu da kötü niyetli tarafların bu kritik sistemleri tanımlamasını ve hedef almasını potansiyel olarak kolaylaştırıyor.

Ayın başlarında kesinti yaşayan Tesla santrali, Pazartesi günü geç saatlerde doğu Alman şebeke operatörü E.dis tarafından elektrik şebekesine yeniden bağlandı. E.dis ekibi, elektriğin hızlı bir şekilde geri gelmesini sağlamak için üç vardiya halinde gece gündüz çalıştı. Hem Westenergie hem de E.dis’in E.ON kamu hizmetleri grubunun bir parçası olması, enerji altyapısının birbirine bağlı doğasını ve koordineli savunma stratejilerine duyulan ihtiyacı vurguluyor.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

haber-ahirli.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu