Haber

Voleybolcu Ituma’nın annesi: Kızım o kadar güçlüydü ki intihar ettiğine inanamıyorum

Eczacıbaşı Dynavit maçı için İstanbul’a gelen 18 yaşındaki İtalyan voleybolcu Julia Ituma’nın annesi Elizabeth Ituma, kızının dün Üsküdar’da kaldığı otelin önünde ölü bulunmasının ardından İtalyan basınına konuştu. (13 Nisan). Elizabeth Ituma, intihar iddialarına inanmadığını belirtti.

BBC Türkçe’den Övgü Pınar’ın haberine göre, ölüm haberinin ardından Türkiye’ye gelen anne Ituma, kızının intihar etmiş olabileceği iddiasının basına yansımasının ardından La Repubblica gazetesine yaptığı açıklamada, ” Kızım o kadar güçlüydü ki pencereden atlamak istediğine inanamıyorum.”

‘POLİS İTÜMA’NIN TELEFONUNU DENETLEYİYOR’

İtalyan kamu yayın kuruluşu Rai’nin haber kanalı RaiNews24, “Türk medyası intihar tezini konuşuyor ancak resmi ölüm nedeni henüz belirlenmedi” ifadesine de yer verdi. Rai, Ituma’da otopsi yapılmasının beklendiğini de sözlerine ekledi. İl Messaggero gazetesi de olayla ilgili haberinde, olayın “bilinçli bir tercih veya kaza olabileceğini” yazdı.

İtalyan basınında yer alan habere göre 13 Nisan Çarşamba günü oynanan Eczacıbaşı Dynavit karşılaşmasının ardından İgor Gorgonzola Novara’nın oyuncuları yemeğe gittikten sonra otele döndü. Otelin video görüntülerine göre Julia Ituma 10:30 ile 23:50 saatleri arasında koridorda yalnızdı. Bu sırada elinde cep telefonu olduğu ve polisin telefonla ilgili inceleme yaptığı belirtildi.

‘EN SON ANNESİ VE ARKADAŞIYLA KONUŞTU’

La Repubblica’nın haberine göre Ituma, akşam 22.00 sıralarında annesini aradı ve “Anne biz kaybettik. 2 sayı attım ama takım berbattı” dedi. Gazete, Ituma’nın son telefon görüşmelerinden birini onunla yaptığını yazdı. liseden bir arkadaş Haberlerde, “Gençler gibi savaştılar. Sevgililer günü müydü? Bilinmiyor, ancak uzun ve yoğun bir tartışmaları oldu. Öyle ki çocuk, Julia’nın sakin olduğundan emin olmak için Lucia’ya (oda ve takım arkadaşı) mesajlar gönderdi.

İspanyol aktris Lucia Varela, Ituma’nın gece odaya gelmesinin ardından 01:30’a kadar konuştuklarını anlattı. Daha sonra uyuduğunu ve hiçbir şey fark etmediğini söyleyen Varela, sabah resepsiyonu aradığında oda arkadaşının öldüğünü öğrendiğini söyledi. (DIŞ HABERLER)

senirkenthaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu