Haber

İstanbul Yarı Maratonu koşuldu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Spor İstanbul tarafından 18’incisi düzenlenen N Kolay İstanbul Yarı Maratonu’nda 60 ülkeden 12 bini aşkın katılımcı ile 22’si kadın, 34’ü kadın olmak üzere toplam 56 elit sporcu koştu. erkekler katıldı.

Organizasyon 21 kilometre, 10 kilometre ve 21 kilometre tekerlekli paten yarışları olmak üzere 3 kategoride gerçekleştirildi. Yarışa Yenikapı Ralli Sahası önünden başlayan sporcular, Kennedy Caddesi boyunca Kumkapı, Cankurtaran, Çataltıkapı, Sarayburnu, Sirkeci ve Eminönü’nden Karaköy yönüne dönerek Galata Köprüsü’nü geçtiler.

Galata Köprüsü’nden dönen sporcular, Eminönü, Unkapanı, Cibali, Abdülezelpaşa Caddesi ve Ayvansaray’ı takip ederek Haliç Köprüsü’ne varmadan Fatih ilçe sınırından ters yöne yöneldiler. Aynı sahil yolunu takip eden sporcular, yarışı Yenikapı Ralli Sahası’nda tamamladı.

Sabah 09.30’da başlayan koşuya İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar, Atletizm Federasyonu Başkan Yardımcısı Mustafa Yasin Taş, Sports İstanbul Genel Müdürü Renay Onur, Aktif Bank İletişim Grup Başkanı Gamze Numanoğlu ve İBB Gençlik ve Spor olmak üzere toplam 533 gönüllü katıldı. Menajer İlker Öztürk. .

SİMÜ EBENYO BİRİNCİ OLDU

Erkekler yarı maratonda Kenya’dan Daniel Simiu Ebenyo 59.52’lik derecesiyle birinci, Fas’tan Hicham Amghar 59.57’lik derecesiyle ikinci, Etiyopya’dan Haftu Teklu 1.00.01’lik derecesiyle üçüncü oldu.

Kadınlarda Kenyalı Purity Jemutai Komen 1.06.28’lik derecesiyle birinci oldu. Aynı ülkeden Ruth Chepngetich 1.07.18 ile ikinci, vatandaşları Evaline Chirchir ise 1.07.30 ile üçüncü oldu.

Dünyanın en yumuşak yarı maratonlarının ortasında gösterilen sıralamada dereceye giren sporcular için start alanının yakınında ödül töreni düzenlendi.

Organizasyonda erkeklerde ve kadınlarda birinci olan sporculara 15 bin dolar, ikinciye 10 bin dolar, üçüncüye 8 bin dolar verildi.

Sporculara ödüllerini İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Can Akın Çağlar, Aktif Banka İrtibat Küme Lideri Gamze Numanoğlu, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkan Yardımcısı Mustafa Yasin Taş ve Spor İstanbul Genel Müdürü Renay Onur takdim etti. (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu