Haber

Yeşil Sol Parti Kadın Meclisi: Tek adam rejimini göndermeye geliyoruz

ANKARA – Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Kadın Meclisi, 14 Mart’ta Ankara’da yapılacak seçimlere ilişkin Kadın Bildirgesi’ni açıkladı. Kürtçe “Dîsa jin, dîsa jiyan”, Türkçe “Biz buradayız, yerine kadın koyacağız” sloganlarıyla seçim kampanyasına başlayan Yeşil Sol Parti’li kadınlar, Seçim Bildirgesini Kürtçe ve Türkçe hazırladı.

‘BİZİM AÇIKLAMAMIZ DENİZ POYRAZ, EMİNE ŞENYAŞAR, İRANLI VE AFGANİSTAN KADINLARIN AÇIKLAMASIDIR’

Seçim beyannamesinin açıklandığı etkinliğe HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, HDK Eş Sözcüsü Esengül Demir, DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, SYKP Eş Genel Başkanı Canan Ulu katıldı. , ESP/SKM Sözcüsü Çiçek Otlu, Devrimci Parti Genel Başkanı Elif Torun Öneren, SODAP’tan Günay Demirbaş, Kadın Partisi’nden Fatma Aytaç, KDP-T’den Berivan Kısım, EHP’den Fidan Ataselim, EMEP’ten İlke Işık, Barış Anneleri, Kürt Kadınları Derneği, Demokratik Kadın Hareketi, Rosa Kadın Derneği, Kadın Zaman Derneği, Yıldız Kadın Derneği, Kadın Dayanışma Vakfı, Kadın Emeği Platformu, Kadın Dernekleri Federasyonu, KESK ve bağlı sendikalar, İHD ve birçok STK siyasi parti temsilcisi ve kadın milletvekili, Deniz Poyraz’ın anne Fehime Poyraz, 5 Haziran Diyarbakır mitingimize yönelik katliam girişiminde ağır yaralanan Lisa Çalan ve çevre aktivisti Melis Tantan’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

Kadın emeğinin ve emeğinin önemine değinen HDP Eş Genel Başkanı Buldan, “Bugün bu kürsü sizin, bu deklarasyon sizin, bu seçimler sizin. Bu seçimlerde yakalayacağımız başarı da sizin yeni yüzyıl. Zafer sizin, şimdi büyük direnişimiz, şanlı mücadelemizi büyük değişime ve yeniden yapılanmaya taşıma zamanı.” Kadın beyannamelerinin, kadınların yıllardır mücadele ettiği kadın hak ve özgürlüklerinin, demokrasinin, eşitliğin ve adaletin beyanı olduğunu belirten Buldan, şöyle devam etti:

“Bizim beyanımız, Deniz Poyraz ve yoldaşlarının bir emek beyanıdır. Saçlarını direniş bayrağı yapan İranlı kadınların, Urfa’da adalet için direnen Emine Şenyaşar’ın, Afganistan’daki imha uygulamalarına direnen kadınların ve dünyanın dört bir yanında ataerkilliğin ve faşizmin baskılarına karşı direnen tüm kadınların onurlu emeğini paylaşıyoruz. . Biz de 14 Mayıs seçimlerinde kadınlar olarak bu iktidar zihniyetindeki ortaklarına meydan okuyoruz. Kadın emeğimize karşı geliştirilen kumpaslara karşı kendi seçeneklerimizi oluşturarak ilerlememizi sürdürüyoruz. Bu nedenle önümüzdeki seçimleri Yeşil Sol Parti ile karşılıyoruz. Emek ve Sağlık İttifakımızla, kadın ittifakımızla, tüm ezilenlerin güçlü ittifakıyla seçime giriyoruz.”

‘HALKIMIZIN BARIŞI YAPTIKLARI TÜM SALDIRILARIN, ZULÜMLERİN VE YIKIMLARIN HESABINI İSTEYECEĞİZ’

AK Parti iktidarının 20 yıldır kadına yönelik şiddetin her türlüsünü, ağır yoksulluğu ve eşitsiz yaşamı gördüğünü belirten Buldan, “Siyaseti, yargısı, bürokrasisi ve kirli medyasıyla kadına yönelik her türlü suçun kapılarını açmışlardır. kadınlar. Unutmayacağız, unutmayacağız. Bu iktidar son sarsıntılarda hem bu ülkeye hem de kadınlara yüzyılın felaketini yaşattı. Hanımları kendi yarattıkları enkazın altında bıraktılar. Canını kurtarabilenlerin bir çadıra, bir yudum suya, plastik bir kaba ihtiyacı vardı. Kadını muhtaçlığa, çaresizliğe, acıya ve hukuka mahkum edenleri asla unutmayacağız. Yaşattıkları tüm acıların, ihmallerin ve yıkımların hesabını mutlaka onlardan soracağız.”

‘BU GÜCE EN GÜÇLÜ CEVAP VERECEĞİZ, GÜÇ GÖNDERECEĞİZ’

Buldan, kadınların kazanılmış tüm haklarını korumak ve geliştirmek, 6284. maddeyi dokunulmaz kılmak ve İstanbul Sözleşmesi’ni etkin bir şekilde hayata geçirmek için geldiklerini söyledi.

“Kadınlara karşı daha fazla suç ve daha fazla suçlu yaratmak için anlaşmalar yaparak kadın düşmanı ittifaklar kuranlara, imzaladıkları protokollerle kadına şiddeti güvence altına alanlara kadınlar olarak asla izin vermeyeceğiz. Biz kadınlar iyi biliyoruz ki 14 Mayıs seçimleri sadece kadınlar için bir iktidar seçimi değil.Mayıs ayında kadınlar için bir rejim oylaması yapılacak.Bu nedenle varlığını kadın yokluğu üzerine kuranlara karşı 14 Mayıs seçimlerinde en güçlü cevabı biz kadınlar vereceğiz.Onlar geldiler. demokrasi ve insan hakları vaatleriyle iktidara gelecekler, kadın düşmanı politikaları ve ittifaklarıyla gidecekler.Değişim ve dönüşümün, yeniden inşanın kurucu gücü hanımlardır.”

KILIÇGÜN UÇAR: ÖZGÜRLÜK İÇİN KADININ GÜCÜYLE YENİ BİR HAYAT İNŞA EDİYORUZ

Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar ise kadın özgürlüğü mücadelesini yükselterek yeni hayatı tüm kadınlarla birlikte inşa ettiklerinden bahsederek tüm kadınları Yeşiller ve Sol Parti’ye davet etti. “Yeşil Sol Parti, erkek egemen güçlere karşı demokratik, ekolojik, özgürlükçü ve eşitlikçi bir yaşam inşa etmenin adresidir. Demokratik cumhuriyetin adresidir. Tüm kadınları bu adreste buluşmaya ve kadın iradesiyle yeni bir hayat kurmaya davet ediyoruz.” Uçar, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz hanımlar ne kadın düşmanı Halk İttifakına ne de onarıcı erkek muhalefetine ihtiyacımız var. Çıktığımız 3. Yol kadın emeği ile başka bir aşamaya geldi ve bu cumhuriyeti kadın emeği ile kazanacağız ve demokratikleştireceğiz. İçinde bulunduğumuz yüzyıl, geçen yüzyılın ve cumhuriyetin muhasebesini yapmayı zorunlu kılmaktadır. Kadınlar, gençler, halklar ve inançlar adına bu toplumda ötekileştirilenlere yapılması gereken bir hesaplaşmadır. Dileğimiz, umudumuz ve gayretimiz, tüm bu muhasebeden sonra daha demokratik, katılımcı, çoğulcu bir cumhuriyetin inşa edilmesidir. Biz hanımların yürüyüşü şimdiden başladı. Bugün burada dayanışmayla demokratik cumhuriyeti sona erdirmek, kadınların daha özgür yaşayacağı bir yüzyılı ve cumhuriyeti hep birlikte inşa etmek istiyoruz.”

‘TEK ADAM REJİMİNE GÖNDERECEĞİZ’

“Türkiye’de bir Kürt sorunu yoktur, bir Kürt gerçeği vardır. 2013 yılından bu yana çözüm iradesinin hiç tükenmediğine, kadınların emeği ile daha da yükseleceğimize ve demokratik bir çözüme ulaşılabileceğine inanıyoruz. Tüm kadınları çözüm ve barış iradesini yükseltmeye çağırıyoruz” diyen Uçar, erkek egemen zihniyete karşı örgütlenmeye devam ettiklerini belirterek, “Tek adam rejimini göndereceğiz” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: aşağıdakiler:

“Erkek devlet şiddetine karşı kadınların özgürlüğünü ve birbirinin yaşamı için eşitliğini savunan partiyiz. Emeğimizin sömürülmesine karşı, emeğin özgürlüğünü ve adaletini savunuyoruz. Kadını yok sayanlara karşı biz kadınlardık, varız, sözü yükselten biziz. Kimliğimizle, renklerimizle her yerdeyiz. Sevdiklerimizi, canlarımızı bizden çalan, afet anında ölümden başka bir şey sunmayan bu rantçı, yağmacı gücün hesabını sormaya geldik. Kadın dayanışmasıyla ömür boyu birbirimize kenetlendiğimiz bu sancılı süreçte tüm kadınların yaşam hakkının hesabını sormaya geliyoruz. Konuşuyoruz, buradayız! Bu hesabı hep birlikte soracağız, bu gücü birlikte değiştireceğiz. “

haber-taskent.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu