Haber

Tunus Cumhurbaşkanı’ndan ülkesine yönelik “göç akınına” karşı önlemlerin artırılması talimatı

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, “Amacın Tunus’un demografik yapısını değiştirmek olduğunu” belirterek, Sahra Altı Afrika ülkelerinden gelen sistematik olmayan göçün kontrol altına alınması için gerekli önlemlerin alınmasını talep etti.

Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Kartaca Sarayı’nda Said başkanlığında “Milli Güvenlik Kurulu” toplantısı düzenlendi.

Ülkedeki düzensiz göç sorununun değerlendirildiği toplantıda konuşan Said, “Sahra Altı Afrika ülkelerinden gelen birçok düzensiz göç akışı normal bir durum değil. Bunun arkasında Tunus’un demografik yapısını değiştirmeyi hedefleyen kabahat ortaklığı var. .” ifadeleri kullandı.

2011 yılından bu yana ülkenin Sahra Altı Afrika’ya açılan bölgesinde düzensiz göçün önünü açmak için “çok büyük paralar alan taraflar” olduğunu belirten Said, “Bu demek oluyor ki isteyen taraflar var. Tunus’u Arap ve İslam milletleriyle hiçbir bağı olmayan, saf bir Afrika ülkesi olarak görmenin “proje” olduğunu söyledi.

Tunus’un Afrika Birliği’nin kurucu üyelerinden biri olduğunu hatırlatan Said, “Afrika’daki kurtuluş ve bağımsızlık mücadelelerini destekleyen Tunus, Afrika üyeliğinden gurur duymaktadır. On yıllardır süren ‘Afrikalılar için Afrika’nın sona ermesini istiyoruz. Afrika’daki savaşlar ve kıtlıklar.” söz konusu.

Said, sistematik olmayan göç yasalarının “doğru işleyişi” ve Tunus’taki yabancıların statüsüne ilişkin yasanın “sıkı” uygulanması talimatını verdi.

Her yıl binlerce Afrikalı düzensiz göçmen, daha iyi bir yaşam umuduyla deniz yoluyla Avrupa’ya ulaşmak için Tunus’a geliyor. Uzun yıllar Tunus’ta göçmen mahallelerinde yaşayan Sahra Altı Afrika ülkelerinden gelen göçmenlerin bir kısmı Avrupa’ya ulaşmayı başarırken, bir kısmı da denizde hayatını kaybediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu