Ekonomi

Şişecam’ın Gürcistan’daki yatırımı

Şişecam, Türkiye dışındaki ilk yatırımı olan Gürcistan’daki cam ambalaj tesisindeki ikinci fırınını yeniledi. Yaklaşık 20 milyon Euro’luk yatırımla yenilenen ve en son teknolojilerle donatılan fırınıyla Gürcistan’ın tek cam üreticisi olmaya devam eden Şişecam, ülkedeki cam ambalaj üretim kapasitesini de yüzde 25 artırdı.

Şişecam Genel Müdürü Görkem Elverici ve Şişecam üst düzey yöneticilerinin ev sahipliğinde düzenlenen törene Gürcistan Başbakan Yardımcısı, Ekonomi ve Sürdürülebilir Kalkınma Bakanı Levan Davitashvili, Türkiye’nin Tiflis Büyükelçisi Ali Kaan Orbay, Mtsheta-Mtianeti Bölge Valisi Davit Nozadze ve Mtsheta katıldı. Belediye Başkanı Dimitri Zurabishvili. gerçekleşti.

GÜRCİSTAN’DAKİ TEK CAM ÜRETİCİSİ

Şişecam Genel Müdürü Görkem Elverici törende yaptığı konuşmada, “100 yıllık Türkiye Cumhuriyeti’nin 88 yılına eşlik eden köklü bir Cumhuriyet şirketi olarak Türkiye’nin üretim gücünü 4 kıtada 14 ülkede gururla temsil ediyoruz. Gürcistan ise bu gücün küresel ölçekte temsil edilmesinin ilk adımı olması nedeniyle Şişecam için özel bir ülkedir. 1997 yılında özelleştirme adımıyla Türkiye dışında ilk yatırımımızı yaptığımız Gürcistan’da bugün 2 fırın ile yıllık 75 bin ton cam ambalaj üretim kapasitesine sahibiz. Tek cam üreticisi olduğumuz ülkede su, maden suyu, alkollü ve alkolsüz içecekler ve gıda kesme için çeşitli hacimlerde ve 3 renkte cam ambalaj üretmekteyiz. Tarihsel ve kültürel bağlarla yakından bağlı olduğumuz Gürcistan’ın en büyük 100 sanayi kuruluşunun ortasındayız ve ülkede 250 kişiye istihdam sağlıyoruz.

Elverici, yeni yatırımla ilgili açıklamalarına şöyle devam etti: “Şişecam’ın sürekli gelişen yaklaşımına uygun olarak Mina fabrikamızda bulunan fırınımızı en son teknolojilere kavuşturan bu yatırımla birlikte tesisteki 2. fırınımızın kapasitesi yüzde 50 arttı. Bu da Gürcistan’daki toplam üretim kapasitemize yüzde 25’lik artış olarak yansıdı. 75.000 tonluk bu kapasite ve teknolojik yetkinliklerimizle hem Gürcistan’ın hem de komşu ülkelerin cam ambalaj taleplerine daha hızlı cevap vereceğiz. Kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk’ten devraldığımız vizyonla, üretim ve teknoloji gücümüzü küresel ölçeğe taşımaya devam edeceğiz.”

karabaglarhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu