Ekonomi

PNC Financial ilk çeyrek sonuçlarını karışık açıkladı, hisseler hafif düştü

PITTSBURGH – PNC Financial Services Group, Inc. (NYSE: PNC) ilk çeyrek mali sonuçlarını açıklayarak Wall Street’in kazanç beklentilerini hafifçe aştı ancak gelir tahminlerinin altında kaldı.

Banka, 3,02 $ olan analist konsensüsünün 0,34 $ üzerinde 3,36 $ hisse başına düzeltilmiş kazanç (EPS) bildirdi. Bununla birlikte, çeyrek geliri 5,15 milyar dolar olarak raporlandı ve 5,19 milyar dolarlık konsensüs tahmininin biraz altında kaldı.

Karışık finansal sonuçlara rağmen, PNC’nin hisse senedi açıklamanın ardından %0,69’luk mütevazı bir düşüş yaşadı ve bu da piyasanın biraz ılımlı bir tepki verdiğini gösteriyor. Hafif kazanç ve gelir artışı, hisse senedinin hareketinin arkasındaki birincil itici güç oldu.

İlk çeyrekte PNC’nin gelirleri bir önceki çeyreğe göre %4, bir önceki yılın aynı dönemine göre ise %8 azaldı. Bankanın net faiz geliri, 2023’ün dördüncü çeyreğine göre %4 ve geçen yılın aynı dönemine göre %9’luk bir düşüşle 3,3 milyar dolar oldu. Faiz dışı gelirler de bir önceki çeyreğe göre %4 ve geçen yılın aynı dönemine göre %7 oranında azaldı.

PNC Yönetim Kurulu Başkanı ve İcra Kurulu Başkanı Bill Demchak sonuçlarla ilgili olarak şunları söyledi: “PNC, vergi öncesi 130 milyon dolarlık FDIC özel değerlendirmesini de içeren 1,3 milyar dolarlık net gelir sağlayan sağlam ilk çeyrek sonuçları elde etti. Çeyrek boyunca müşteri sayımızı arttırdık, giderlerimizi azalttık, spot mevduatlarımızı arttırdık, istikrarlı kredi kalitemizi koruduk ve güçlü likidite ve sermaye pozisyonlarımızı geliştirmeye devam ettik. Bilançomuzun gücü, iş çeşitliliğimiz ve çalışanlarımızın kalitesi, yıl ilerledikçe franchise’ımız genelinde devam eden büyüme için bizi iyi konumlandırıyor.”

Bankanın kredi zararı karşılığı, portföy faaliyetlerini ve iyileşen makroekonomik faktörleri yansıtacak şekilde 155 milyon dolar olarak gerçekleşmiştir. Bu, 2023’ün dördüncü çeyreğindeki 232 milyon dolarlık karşılıktan bir düşüştü. Banka ayrıca ilk çeyrek için %18 efektif vergi oranı bildirdi.

PNC’nin bilançosu, ortalama kredilerin %1 oranında azalması ve ortalama mevduatların da %1 oranında azalmasıyla güçlü kalmaya devam etti. Banka, %10,1’lik Adi Sermaye Tier 1 (CET1) sermaye oranı ile güçlü sermaye pozisyonunu korumuştur.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu