Haber

Kızılay Kadın Gönüllülerinden “Gönlümüzden Adanmışız” Kampanyasına Destek

Kızılay’ın kadın gönüllüleri “Birbirimize Adanmışız” diyerek kan bağışı kampanyasına gönülden destek veriyor. Kan bağışı kampanyası kapsamında kadın gönüllüler ülke genelinde 100’den fazla noktada kan bağışı faaliyetleri düzenlemek için yoğun çaba harcıyor.

Gönüllü ağını ve hizmetlerini genişletmek, güzellik hareketinin üye sayısını artırmak hedefiyle çalışmalarını büyük bir özveriyle yürüten Kızılay, özellikle kadın gönüllülerinin çalışmalarıyla hayırseverler ordusunu güçlendiriyor. Uyum ordusunun çalışkan, sevgi dolu ve özverili mensupları olan kadın gönüllüler, kış aylarında başlatılan kan bağışı kampanyasında da ön saflarda görev yapıyor.

Her yıl kış aylarında azalan kan stoklarının artırılması, toplumda bu konuda farkındalık yaratılması amacıyla “Birbirimize Adıyoruz” sloganıyla başlatılan ulusal kan bağışı kampanyasında kadın gönüllüler büyük bir özveriyle çalışıyor. kan bağışı yapmak ve vatandaşları düzenli kan bağışına yönlendirmek. Özellikle davetin ardından bu davete kulak veren ve ülkemizin dört bir yanında kan bağışında bulunan kadın gönüllülerimiz, ismini bilmedikleri binlerce hastanın iyileşmesine vesile oluyor.

Türk Kızılayı Genel Lideri Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, “Bu yıl kan bağışı kampanyamıza başladığımızda “Birbirimize Adanmışız” demiştik. Ülkemizde 100’ün üzerinde kan bağışı noktasında binlerce kadın gönüllü kampanyaya destek verdi. 18-65 yaş arası her sağlıklı kadın 4 ayda bir, erkekler ise 3 ayda bir kan bağışında bulunabilir. Hiç tanımadığınız insanlarla bağlantı kurarak milyonlarca hayata dokunabilirsiniz. “Ülkemizin dört bir yanında sahada çalışan tüm kadın gönüllülerimize, iyileşmelerine yardımcı olan tüm hastalarımız adına teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Kanver.org Web Sitesinden Randevu İle Kan Bağışı

Kan ve kök hücre bağışı yaparak tanımadığı insanların hayatını kurtarmak isteyen vatandaşlar, taşınabilir kan araçlarının yanı sıra kanver.org adresinden en yakın kan bağışı noktasının adresine ulaşarak randevu alıp istedikleri saatte kan bağışında bulunabiliyor. nokta ve herhangi bir zamanda. Ayrıca Türk Kızılayı Taşınabilir Kan Bağışı uygulamasından ve 168 numaralı davet merkezinden kan bağışı noktalarının adreslerine ve çalışma saatlerine ulaşarak randevu alarak kan bağışında bulunabilirler.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haber-imranli.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu