Haber

İYİ Parti’den Kabukcuoğlu: “Çocuklar için yeni bir koruma denetim mekanizmasına ihtiyaç var”

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, “Türkiye Cumhuriyeti’nin 18 yaş altı vatandaşları için yeni bir koruma ve denetim mekanizmasına ihtiyacı var” dedi. dedim.

Kabukcuoğlu, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, “Nüfusun sabit kalması için gereken minimum sayı 2,1. Cumhurbaşkanı evli çiftlere en az üç çocuk teklif etmesine rağmen maalesef Türkiye’nin iki çocuğu bile yok. ” dedi.

Suça sürüklenen çocuklara işaret eden Kabukcuoğlu, “2015’te suça sürüklenen çocuk sayısı 133 bin 662 iken 2021’de bu rakam 132 bin 943. Hükümet 6 yılda bir ilerleme kaydedemedi.” dedi.

Çocukların cinsel istismarı nedeniyle açılan dava sayısının 2002’de 4 bin 592 olduğunu belirten bu rakam, 2021’de 20 bin 459’a ulaştı.” diye sordu.

Devletin çocukları koruma ve güvende tutma görevinde aksamalar olduğunu savunan Kabukcuoğlu, “Türkiye Cumhuriyeti’nin 18 yaş altı vatandaşları için yeni bir koruma-denetim mekanizmasına ihtiyacı var. Sorunun tarafları çözüm aramalıdır. .” dedim.

Kabukcuoğlu, 1960 yılında uygulamaya konulan “sağlıkta sosyalleşme sistemi”ni anlatarak, “Sağlık Bakanlığı çatısı altında önceden yürütülen ‘hane tespiti’ programı geliştirilmeli, psikolog veya sosyologlar devreye sokulmalı” dedi. ekiplerin çocukları takip etmesi ve cumhuriyetin geleceğinin korunması gerekir.” görüşünü paylaştı.

korgun-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu