Haber

Ekvador hapishanelerinde rehine krizi: Gardiyanları kurtarmak için geniş çaplı operasyon

Ekvador İçişleri Bakanı Juan Zapata, ülke genelindeki bazı cezaevlerinde tutuklular tarafından rehin tutulan gardiyanları kurtarmak için geniş çaplı bir güvenlik operasyonu yürütüldüğünü duyurdu.

BBC’nin haberine göre Guayaquil kentindeki cezaevinde 11 kişinin yaralanıp 6 kişinin hayatını kaybetmesi sonrasında çıkan kavgada rakip çeteler arasında çıkan kargaşa sürüyor.

Çatışma ülke genelinde birçok cezaevinde açlık grevi gibi olayları tetiklerken, Guayaquil’de kargaşanın başladığı cezaevinde çok sayıda gardiyan rehin alındı.

Azuay İl Valisi Consuelo Orellana, Cuenca’daki Turi Hapishanesinde 53 gardiyanın rehin alındığını bildirdi.

Bakan Zapata, rehin alınan gardiyanları kurtarmak için 2 bin 700 güvenlik görevlisinin cezaevlerine gönderilerek geniş çaplı bir güvenlik operasyonu başlatıldığını duyurdu.

Cezaevlerindeki olaylar nedeniyle olağanüstü hal ilan edildi

Ulusal Cezaevleri Kurumu’ndan (SNAI) yapılan açıklamada, 5 farklı cezaevinde 90’dan fazla gardiyanın tutuklular tarafından rehin tutulduğu belirtilirken, çatışmaların ortasında çıkan çatışmalarda 6 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. son günlerde tutuklu

Hükümetin ilan ettiği inanılmaz hal kapsamında Manabi ve Los Rios eyaletlerinin yanı sıra Duran bölgesinde 60 gün sürecek gece sokağa çıkma yasağı getirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu