Haber

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun “yüzyılın felaketi” sonrası yoğun miting trafiği

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından dayanışma ve destek için Türkiye’yi ziyaret eden dışişleri bakanları, uluslararası kuruluşların üst düzey temsilcileri ve üst düzey yabancı diplomatlar ile 23 kez yüz yüze görüşme ve 70’in üzerinde telefon görüşmesi gerçekleştirdi. 6 Şubat’ta gerçekleştirilen

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve 11 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından 20’den fazla ülkenin dışişleri bakanları ve uluslararası kuruluşların üst düzey temsilcileri dayanışma ve dayanışma göstermek için Türkiye’ye geldi.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre Çavuşoğlu, deprem felaketinin ardından Ankara ve deprem bölgelerinde 23 kez yüz yüze görüşme ve ortak basın toplantıları düzenledi.

Çavuşoğlu, 9 Şubat’ta Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, 10 Şubat’ta Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler ve Acil Yardımdan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Martin Griffiths ve Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile görüştü. 11 Şubat’ta geldi.

12 Şubat’ta Türkiye’ye dayanışma ziyareti yapan Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ile bir araya gelen Çavuşoğlu, 13 Şubat’ta Ekvator Ginesi Dışişleri Bakanı Simeon Oyono Esono Angue ve Libya Dışişleri Bakanı Necla Menguş ile de görüştü.

Bakan Çavuşoğlu, 14 Şubat’ta İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (İKRG) Lideri Neçirvan Barzani’yi kabul etti.

15 Şubat’ta Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Elmedin Konakoviç ile bir araya gelen Çavuşoğlu, Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan, Kongo Cumhurbaşkanlığı Kabine Başkanı Florent Ntsiba ve Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman Safadi ile de bir araya geldi.

Çavuşoğlu, dayanışma ve destek için Türkiye’ye gelen Kosta Rika Dışişleri Bakanı Arnoldo Andre Tinoco ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile 16 Şubat’ta, Özbekistan Dışişleri Bakan Vekili Bahtiyar Saidov ile 18 Şubat’ta bir araya geldi.

ABD Dışişleri Bakanı Türkiye’yi ziyaret etti

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, 19-20 Şubat tarihlerinde Ankara’yı ve deprem bölgesini ziyaret eden ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile de görüştü. Çavuşoğlu ve ABD’li mevkidaşı Blinken, deprem bölgesinde havadan incelemelerde bulundu.

Çavuşoğlu, 20 Şubat’ta Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Başkanlığını yürüten Kuzey Makedonya Dışişleri Bakanı Bujar Osmani ve AGİT Genel Sekreteri Helga Schmid ile bir araya geldi.

Çavuşoğlu, 21 Şubat’ta Kırım Tatar Türkleri Lideri ve Ukrayna Milletvekili Mustafa Kırmızıoğlu ile Güney Kore Devlet Başkanı Özel Temsilcisi Jang Sung Min’i kabul etti. Ticaret Bakanı Johan Forssell ile bir araya geldi.

Son olarak 23 Şubat’ta Sayın Bakanımız, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Hüseyin İbrahim Taha, Nijerya Cumhurbaşkanı Özel Temsilcisi, Federal Başkent Bölgesi Bakanı Muhammed Musa Bello, Lübnan Dışişleri ve Göç Bakanı Abdullah Bouhabib, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Ali Hami. konuştu.

Bakan Çavuşoğlu, yüz yüze görüşme trafiğinin yanı sıra 70’in üzerinde telefon görüşmesi yaptı, 100’ün üzerinde dayanışma ve takviye mesajı aldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu