Haber

Can Atalay için kritik hafta: Milletvekilliği azaltılacak mı?

ANKARA-Anayasa Mahkemesi’nin Can Atalay hakkındaki ikinci hak ihlali kararının Yargıtay tarafından uygulanmamasının ardından gözler Meclis’e çevrildi.

ÖNDER’İN SAĞLIK SORUNLARI NEDENİYLE SIRA ADAN’A GELDİ

Can Atalay’ın milletvekilliğinden düşürülmesine ilişkin kararın okunup okunmayacağı henüz belli değil. Bu hafta Meclis başkanlığı görevi DEM Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sırrı Süreyya Önder’e geldi. Cumhurbaşkanı daha önce Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesi kararını okumayacağını açıklamıştı. Ancak Önder, sağlık sorunları nedeniyle bu hafta genel kurula başkanlık yapamayacak. Meclis başkanlığına sıra MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan’a gelecek.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli daha önce Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesi gerektiğini söylemişti. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler de nihai karar merciinin Yargıtay olduğunu belirtti.

Can Atalay’ın durumuna ilişkin nihai kararı Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş verecek. Daha önce sorunun barışçıl yollarla çözülmesi gerektiğini belirten Kurtulmuş, “Bir şekilde konunun çözülmesi gerekiyor. Bu uygulamayı zamanla ortaya çıkaracağız” dedi.

Kurtulmuş, Atalay’a ilişkin kararı Genel Kurul gündemine alırsa MHP Meclis Başkanvekili Adan’ın kararı bu hafta okuması ve Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesi mümkün olabilir. (DUVAR)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu