Haber

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Adalet devletlerin varlık sebebidir

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, devletlerin istikrarını sağlamanın yolunun adalet olduğunu, haksızlıklara “dur” diyecek olanın devletlerin adalet teşkilatı olduğunu belirtti.

Yargıtay’da düzenlenen Türkiye Adalet Akademisi Eğitim Dönemi Açılış Törenine Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Muhittin Özdemir, yargı mensupları ile hakim ve savcı adayları katıldı. .

Törende konuşan Bakan Tunç, yeni eğitim dönemi başında hakim ve savcı adaylarıyla bir araya gelmekten memnuniyet duyduğunu, güçlü bir sınavı geçen adayların bu seviyeye ulaştığını belirtti.

Adaylara adaylık dönemlerinde ve meslek hayatlarında başarılar dileyen Tunç, “Adalet, devletlerin varlık sebebi olduğu kadar istikrarın da teminatıdır. Adalet aynı zamanda barışın ve huzurun da sigortasıdır. Toplumun huzuru, mutluluğu ve refahı. Bir adaletsizlik olduğunda ona son anda ‘dur’ diyecek olan devletlerdir.” “Adalet teşkilatıdır, onun hakim ve savcılarıdır.” sözlerini kullandı.

Hakimlik ve savcılık mesleğinin adayların omuzlarına büyük bir sorumluluk yüklediğini belirten Tunç, “Adaletin hayatla kucaklaşması adaletin eliyle yani sizin elinizle olacaktır. Adaleti hakkıyla yerine getirirseniz, Aynı zamanda devletin bekasını da koruyacaksınız. Adaleti hakkıyla sağlarsanız insanımızı da yaşatmış olursunuz.” dedi.

Tunç, yargı tarafsızlığının bir unsurunun da adil görünmek olduğunu kaydetti.

“Adalet Akademimizin kapasitesini artıracağız”

Bakan Tunç, son 21 yılda adalet sisteminin imkan ve kurallarının başka bir noktaya taşındığını, işçi sayısının artırıldığını, temel kanunların büyük ölçüde elden geçirildiğini belirtti.

Adalet hizmetlerinde reform yapma iradelerini sürdüreceklerini belirten Tunç, bu kapsamda uygulamaya konulan Hukuk Meslekleri Giriş Sınavı’nın 2024 yılında hayata geçirileceğini ifade etti. vatandaşların mülkiyeti, savunma hakkını kullanan avukatlar, hukuk güvenliğine katkıda bulunan noterler daha nitelikli ve kaliteli bir eğitim alıyor.

Adalet hizmetlerinde yapısal dönüşüm ve reformların değerinin yanı sıra iyi uygulamanın da değerli olduğunu belirten Tunç, adalet hizmetlerinin kalitesini belirleyenin temelde insan unsuru olduğunu belirtti.

“En iyi reform iyi uygulamadır.” Tunç, “En kötü mevzuat, iyi uygulayıcının elinde iyi mevzuata, en iyi mevzuat ise kötü uygulayıcının elinde kötü mevzuata dönüşür. Bu bağlamda özellikle üzerinde duracağımız hakim ve savcıların eğitimine önem veriyoruz. yargı sistemi buna dayanmaktadır.” sözlerini kullandı.

Türkiye Adalet Akademisi’nin hakim ve savcıların yetiştirilmesinde çok değerli bir misyon yürüttüğünü belirten Tunç, “Bundan sonra Adalet Akademimizin kapasitesini kademeli olarak artırmaya gayret edeceğiz.” söz konusu.

Tunç, Türkiye Adalet Akademisi’nde hakim ve savcı adaylarına adliyelerdeki tüm imkanların sunulduğunu söyledi.

Hakim ve savcı adaylarına tavsiyeler

Hakim ve savcıların da aydın olduklarını belirten Tunç, adaylara meslek dışı konularda kendilerini geliştirmelerini, çok okumalarını, yüksek lisans yapmalarını, yabancı dil öğrenmelerini tavsiye etti.

Adalet anlayışında özgür akıl ve muhakeme yeteneğinin hayati rol oynadığına dikkat çeken Tunç, hakim ve savcı adaylarına şöyle seslendi:

“15 Temmuz’da özgür aklı ve muhakemeyi yok sayan, başkalarından emir alarak mankurt canavarına dönüşen FETÖ’cülerin ülkemizi nasıl felaketin eşiğine getirdiğine tanık olduk. Fikrinizi, vicdanınızı, aklınızı millete emanet ettiniz. başkası tarafından uzaktan kumandayla kontrol edilen bir robota dönüştürüldü.” Kendinizi dönüştüremeyeceğinize gerçekten inanıyoruz. Aklınızı ve vicdanınızı özgür ve temiz tutun. Hukukun üstünlüğünü, temel insan hak ve özgürlüklerini, milletimizin önceliklerini kendinize rehber alın. Çıktığımız bu yolda kararlılıkla ilerleyin. Her zaman hukukun üstünlüğünü ve insan haklarını koruyun. Emin olun bu şekilde kendinizi feda edeceksiniz. “Milletimiz çalışırken duyacağınız ‘Allah razı olsun’ sözü tüm yorgunluğunuzu alacaktır. Hakimlik, savcılığın değil, özveriyle yapılacak bir meslek olduğunu en iyi sizler biliyorsunuz.” randevuyla. Bu davada hepinize başarılar diliyorum.”

habertuzluca.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu