Haber

ABD, İsrail’in Mescid-i Aksa’ya düzenlediği baskını endişe verici buluyor

YENİ ABD, İsrail’in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir’in Mescid-i Aksa’ya düzenlediği baskın endişe verici.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matt Miller konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Yasadışı yerleşim birimlerinin bulunduğu Homesh’te İsrail hükümetine “kalıcı varlık” izni veren kararname endişe verici olurken, bu yerleşim birimlerinin Filistin toprakları üzerine yasa dışı olarak inşa edildiği kaydedildi.

Açıklamada, kararnamenin İsrail hükümetinin Biden yönetimine verdiği sözlerle çeliştiğine dikkat çekilerek, “İsrail’in Batı Şeria’daki yerleşim birimlerinin ilerlemesi iki devletli çözüme engel teşkil ediyor.” terimi yer aldı.

Açıklamada, “Bugün Harem-i Şerif’e yapılan söylem ve provokatif ziyaretlerden de kaygı duyuyoruz. Bu kutsal mekan siyasi amaçlarla kullanılmamalıdır. Tüm tarafları bu bölgenin kutsallığına saygı göstermeye çağırıyoruz.” ek onaylandı.

Ben-Gvir’in kışkırtıcı Mescid-i Aksa baskını

İsrail’in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, sabahın erken saatlerinde özel korumaları ve İsrail güçlerinin ağır koruması altında Harem-i Şerif’e girmişti.

Ben-Gvir, göreve geldikten günler sonra 3 Ocak’ta Mescid-i Aksa’ya girdi ve bu eylemiyle 5 yıl sonra Mescid-i Aksa’ya giren misyondaki ilk İsrailli Bakan oldu.

İsrail’in aşırı sağcı Bakanı Ben-Gvir’in bu saldırısı işgal altındaki Filistin topraklarında tepkiyle karşılandı ve tansiyon yükseldi.

Ben-Gvir’in provokatif eylemine Batılı ülkelerin yanı sıra Filistin yönetimi ve Müslüman ülkelerden tepkiler geldi.

bozyaziajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu